Over ons

websitepic

Stichting Stuiterbeesten is een vrijwilligersorganisatie die in 2011 opgericht is door Nichal Joosse, Nik Verploegen en Laurens van der Smissen, drie jongeren die vonden dat er te weinig te doen was voor jongeren in de stad waar zij op dat moment woonden, Roosendaal. Maandelijks begonnen zij met een concept met een aantal vaste pijlers: een grote variatie aan populaire elektronische muziekstijlen, een lage entreeprijs en dat allebei gericht op een doelgroep waarvoor weinig evenementen in Roosendaal waren: 16-25 jaar.

Met de verhoging van de alcoholleeftijd begonnen zij zich ook te richten op de doelgroep 13-18 jaar, omdat de meeste horecagelegenheden het zekere voor het onzekere namen en de leeftijd verhoogden naar 18+. Naast Roosendaal is Stuiterbeesten zich ook gaan richten op andere steden waar zulke evenementen voor deze doelgroep ontbreken. Zo zijn er ook evenementen georganiseerd in o.a. Bergen op Zoom en Goes. Tijdens de carnaval in Roosendaal organiseren zij jaarlijks in samenwerking met de plaatselijke schouwburg het Sjansbal, een alcoholvrij feest voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar.

In de toekomst hoopt Stuiterbeesten dit door te gaan zetten in andere steden en dorpen waar de vraag naar zulke evenementen voor jongeren groot is. In 2014 en 2015 is ook Zevenbergen in het rijtje steden gevoegd waar Stuiterbeesten evenementen zal organiseren. Stuiterbeesten richt zich nu voornamelijk op Roosendaal, waar de feestjes nog steeds erg hard nodig zijn voor de jongeren.

Stuiterbeesten heeft geen winstoogmerk. Jongeren even het gevoel geven dat ze nergens aan hoeven te denken is onbetaalbaar. Een goed feestje organiseren waarbij iedereen met een gelukkig gevoel naar huis gaat wanneer het laatste nummer is gedraaid, is nog een keer onbetaalbaar.